Πατριώτες μέχρι θανάτου Φινλανδοί και Τούρκοι- Τι αποδεικνύει έρευνα για Ευρωπαίους

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Πλανάστε πλάνην οικτρά», αν πιστεύετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σε περίπτωση πολέμου, θα  υπερασπίζονταν την πατρίδα μέχρι τελικής πτώσης.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από έρευνα που διενήργησε ο διεθνής σύνδεσμος δημοσκοπήσεων  “Gallup International”. Σύμφωνα με τη δημοσίευση του χάρτη για τις χώρες της Ευρώπης, οι μισοί Έλληνες και συγκεκριμένα ένα ποσοστό 54% θα έδινε «σώμα και ψυχή»,  ενώ οι γείτονές μας, οι Τούρκοι -σε συντριπτικό ποσοστό 73%- θα έδιναν και τη ζωή τους.

Την πρώτη θέση,  όσο κι αν φαίνεται περίεργο, καταλαμβάνουν οι Φινλανδοί και τη δεύτερη θέση κατέχουν οι Τούρκοι.

Ειδικότερα,  στο  ερώτημα αν θα πολεμούσαν για τη χώρα τους,  απάντησαν οι πολίτες δεκάδων χωρών σε όλον τον κόσμο και τα αποτελέσματα της έρευνας συγκεντρώθηκαν σε αυτόν τον χάρτη.

Σε κάθε χώρα αναγράφεται το ποσοστό αυτών που δήλωσαν πρόθυμοι να πολεμήσουν για τη χώρα τους. Εκτός από τα ποσοστά υπάρχουν και η διαβάθμιση βάσει χρώματος με το σκούρο μπλε να δηλώνει τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά θετικών απαντήσεων και το βαθύ κόκκινο για τις χώρες που οι περισσότεροι πολίτες έδωσαν αρνητικές απαντήσεις.

Τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν πως θα έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα τους είναι:

Φινλανδία – 74%

Τουρκία – 73%

Ουκρανία – 62%

Ρωσία – 59%

Κόσοβο – 58%

Σουηδία – 55%

Βοσνία-Ερζεγοβίνη – 55%

Ελλάδα – 54%

Από την άλλη, τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν οι:

Ολλανδία – 15%

Γερμανία – 18%

Βέλγιο – 19%