Κυριάκος Μητσοτάκης: “Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα μεγαλώσουμε την πίτα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μνεία στις ατάκες του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνουν τα μέσα ενημέρωσης και ανάλογα με την κομματική τους απόχρωση γίνεται και η ανάλογη παρουσίαση.

Όπως αυτές για τις σκαφάτες διακοπές του πρωθυπουργού-ήρθε στην εξουσία πάνω στην καρότσα αγροτικού και φώναζε «Go back κυρία Μέρκελ», μονοπώλησαν όλες τις μέρες τα μίντια και τράβηξαν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον κατά την  διακαναλική προεκλογική του συνέντευξη, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του.

«Εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει πρωτίστως πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, στο παραπέντε των εκλογών της 26ης Μαίου,  προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν πριν το στήσιμο της κάλπης και όπως αναφέρουν στελέχη  της γαλάζιας παράταξης να γίνει η σύγκριση με το κυβερνητικό πρόγραμμα.

« Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα, το οποίο ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης,  λέγοντας δηκτικά πως θα μπορούσε «να το δώσει και την ημέρα της 26ης Μαΐου, μαζί με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από τα εκλογικά κέντρα».

Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προχώρησε τη συζήτηση ένα βήμα παρά πέρα επικεντρώνοντας την ομιλία του στις 250.000 συντάξεις που εκκρεμούν και δεν τις έχουν λάβει ακόμη οι δικαιούχοι, αλλά και στις νέες συντάξεις που χορηγούνται με τον νόμο Κατρούγκαλου και είναι κατά σχεδόν 40% μειωμένες, σε σχέση με τις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων.

«Αν θέλουμε να έχουμε μια πολιτική μόνιμης στήριξης των πιο αδύναμων, αυτή η πολιτική του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να το εξασφαλίσει», σημείωσε  ενώ  υπενθύμισε και τη δέσμευσή του για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για το οποίο στοχεύει να αυξήσει τους πόρους στο 1 δις. ευρώ.

Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσα από επενδύσεις, αλλά και στη διασύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας που αφορά όπως είπε, όχι μόνο τους αριστούχους των Πανεπιστημίων, αλλά «και το νέο παιδί στο Περιστέρι που είναι 20 χρονών και θέλει να πάει σε μια τεχνική σχολή, για να βρει αύριο δουλειά ως ψυκτικός».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ασφάλειας, λέγοντας ότι όλοι οι αστυνομικοί θα προμηθευτούν εντός εξαμήνου νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς αυτά που χρησιμοποιούν έχουν λήξει. Εντός του έτους, είπε ότι θα προχωρήσει στην προμήθεια χιλίων καινούργιων περιπολικών, ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή τους από τα σημερινά «σαράβαλα».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, μαζί με τις προσλήψεις για το κοινωνικό Κράτος, την Υγεία και την Παιδεία, θα προσλάβει και 1.500 νέους αστυνομικούς που θα διατεθούν στις ομάδες Δέλτα και Δίας.