Άρχισαν τα όργανα – Οι Times γράφουν για τις παροχές Τσίπρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από τους δανειστές μετά την πρόθεση  της κυβέρνησης να προτείνει τη μείωση του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος, γεγονός που ερμηνεύεται ως παραβίαση των υποχρεώσεων για το χρέος, αναφέρονται οι Times.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Τσίπρας προσπαθεί να ενισχύσει τη δημοφιλία του  με παροχές και σημειώνει ότι     «οι ευρωπαίοι επιθεωρητές έμειναν έκπληκτοι από την ανακοίνωση αυτή του πρωθυπουργού».

«Ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα εξήγγειλε μειώσεις σε φόρους και παροχές σε εκατομμύρια Έλληνες που είδαν τις συντάξεις και τα εισοδήματά τους να μειώνονται έως και 40% κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης» γράφουν οι Times και προσθέτουν:

«Αυτό έχει αυξήσει τους φόβους στην ΕΕ ότι η Ελλάδα, το «πρόσωπο» της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, απομακρύνεται από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών που της επέτρεψαν να βγει από το τρίτο και τελευταίο πακέτο διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο».

Όπως επισημαίνουν οι Times «ο αριστερός πρωθυπουργός Τσίπρας» θα προχωρήσει σε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ και «αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022».