Η Sadan Kaptanoglou πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της BIMCO

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Sadan Kaptanoglu διευθύνουσα σύμβουλος της HI Kaptanoglu Shipping, εξελέγη χθες νέα Πρόεδρος της BIMCO – της μεγαλύτερης ναυτιλιακής ομοσπονδίας στον κόσμο -κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στον Πειραιά.

Η κυρία Kaptanoglou χαρακτήρισε μεγάλο προνόμιο την ανάληψη της προεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της BIMCO σε αυτή την κρίσιμη εποχή αλλαγής για ναυτιλία.

Σημειώνεται ότι η BIMCO είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη διεθνή οργάνωση που εκπροσωπεί τους εφοπλιστές και έχει την ικανότητα να διαμορφώνει καλύτερα τους μελλοντικούς κανονισμούς για τη ναυτιλία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)., πρόσθεσε η κα. Kaptanoglu .

H νέα πρόεδρος καλείται να διαχειριστεί τα θέματα των καυσίμων μειωμένου θείου αλλά και των μέτρων για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος από τα πλοία.

Η BIMCO εκπροσωπεί 1.900 μέλη ναυτιλιακές εταιρείες, ναυλομεσίτες κ.λ.π. από περισσότερες από 120 χώρες. Σήμερα εκπροσωπεί το 58% του παγκόσμιου στόλου με βάση υπολογισμούς τους DWT ενώ τρία χρόνια πριν εκπροσωπούσε το 54% του παγκοσμίου στόλου. Ο κ. Παπαγιανόπουλος κατείχε τη θέση του προέδρου τη διετία 2016-2018. Επί της θητείας του ο ρόλος της Bimco ενισχύθηκε περαιτέρω, όπως προκύπτει και από τα προαναφερόμενα στοιχεία.