Ανάκαμψη στη Wall Street μετά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ για διάλογο με την Κίνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανάκαμψη σημείωσαν οι δείκτες στη Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ  αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, διαβεβαίωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα δεν έχουν καταρρεύσει, ενώ χαρακτήρισε  μικροκαυγαδάκι τον πόλεμο δασμών μεταξύ τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι διαπραγματευτές των δύο χωρών συνομιλούν ακόμη και έχουν έναν “καλό διάλογο”.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,82% ή 207 μονάδες στις 25.532, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,8% στις 2.834 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,14% στις 7.734 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow (+3%) και Visa (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,3%) και McDonalds (-0,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 61,78 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.296 δολ. ανά ουγγιά.