Μητσοτάκης στη Λάρισα: «Όσο αυτός θα διχάζει εγώ θα ενώνω».

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα, όπου μίλησε σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού  επεσήμανε ότι η Λάρισα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής και μήνυμα νίκης στις εκλογές τς 26ης Μαϊου, δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας:

«Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Θα γραφτεί το βράδυ της 26ης Μαΐου η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι:«Όσο αυτός θα διχάζει εγώ θα ενώνω γιατί αυτό είναι το αίτημα σήμερα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες. Έχουμε όμως τη δύναμη της φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε μαζί μας τη σιωπηρή πλειοψηφία της Ελλάδας που ψάχνει την πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως το κόμμα του είναι η «πλατιά λαϊκή παράταξη. Όχι απλά των πολλών αλλά όλων των Ελλήνων. Η παράταξη που βρίσκεται εδώ πρωτίστως για τους πιο αδύναμους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε θέματα οικονομίας, λέγοντας ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ «Είμαστε η παράταξη που την επόμενη ημέρα θα μειώσουμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ  30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29 ατο 20%, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22 και στο 11% και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στους αγρότες, είπε ότι θα αναμορφώσει πλήρως τον ΕΛΓΑ. «Θα διεκδικήσουμε σταθερούς πόρους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ποιον θα εμπιστευτείτε να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών; Εμένα ή τον κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε και συνέχισε:

«Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τάζω πράγματα που γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Επέλεξα από την πρώτη ημέρα να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας γιατί αυτό αξίζουν οι Έλληνες και μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης όλοι μας ωριμάσαμε. Το ίδιο και εμείς ως ΝΔ. Κάναμε την δική μας αυτοκριτική. Αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια».