Έρευνα: Το 69% των ναυτικών έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για προσωπική χρήση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Θετικά είναι τα συμπεράσματα  έρευνας των International Chamber of Shipping (ICS) και European Community Shipowners’ Associations (ECSA) σχετικά με  την αύξηση της απασχόλησης των ναυτεργατών στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση αυτή αντισταθμίζει φοβίες για την ασφάλεια.

Οι απαντήσεις στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ICS και ECSA, με υποστήριξη από της ASA, δείχνουν ότι έχει βελτιωθεί η παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο των ναυτικών  για προσωπική χρήση, γεγονός που συμβάλει στην ψυχική υγεία των ναυτικών, τονώνει το ηθικό τους(σύμφωνα με το 69% των ερωτηθέντων).

Επί του συνόλου των ναυτιλιακών εταιριών που ερωτήθηκαν το 82% παρέχουν πρόσβαση στο internet στους ναυτικούς για προσωπική χρήση.

Παρά τις ανησυχίες της βιομηχανίας ότι η πρόσβαση στο internet μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπαυση και να οδηγήσει σε απώλεια ύπνου,  το 85% των εταιρειών αυτών ανέφεραν ότι δεν έχει επηρεαστεί ενώ το 96% σημείωσαν ότι δεν έχει επιδράσει αρνητικά και στην απόδοση της εργασίας των ναυτικών.

Σε δήλωσή του ο γ.γ. του ICS Guy Platten μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την εικόνα της έρευνας αισιόδοξη καθώς δεν είναι μόνο ο θετικός αντίκτυπος για τους ναυτικούς αλλά και το γεγονός ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία αγκάλιασε το ιντερνέτ.