Οι δεσμεύσεις του Μητσοτάκη στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Είμαστε εδώ όχι για τους λίγους αλλά για όλους τους εργαζόμενους. Χρέος μας να δώσουμε δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους για ένα καλό εργασιακό μέλλον» είπε ο κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, μιλώντας  σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

«Η ΝΔ είναι το κόμμα όλων των Ελλήνων, ένα βαθιά λαϊκό κόμμα που είναι κοντά σε όλους τους εργαζομένους, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα» είπε προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα είναι πολλαπλά ωφελημένοι. Είμαστε εδώ να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.και δεσμεύθηκε για πέντε πράγματα.

Καλύτερους μισθούς και περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα, καλές και σταθερές θέσεις εργασίας, περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων , σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση και λήψη μέτρων  για να συμφιλιωθεί η προσωπική ζωή με μια εργασία που αλλάζει.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι 10.000 και μείωση εισφορών κύριας σύνταξης στο 15% εντός μιας τριετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η ανεργία μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από τις επενδύσεις. «Όσο η ανεργία είναι ψηλά, το πάνω χέρι το έχει ο εργοδότης, όσο μειώνεται τόσο αυτή η ισορροπία έρχεται στο σωστό επίπεδο» τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα την επένδυση του Ελληνικού που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει  να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις για να στηρίξουν τους εργαζόμενούς τους όπως είναι οι φορολογικές απαλλαγές όταν αυτές δίνουν ένα μερίδιο των κερδών τους στους υπαλλήλους τους, ενώ ειδικά για τον  κατώτατο μισθό, είπε ότι  θα πρέπει να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ.

Ο   κ. Μητσοτάκης είπε πως  « η αγορά εργασίας αλλάζει, αυτό είναι μια πρόκληση αλλά και μια ευκαιρία» δίνοντας έμφαση στην κατάρτιση και την εκπαίδευση και επανέλαβε τη δέσμευσή του για  τη χορήγηση εφ άπαξ 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται», λέγοντας πως στόχος του είναι να αυξηθεί η άδεια εγκυμοσύνης στους 24 μήνες αλλά και να υπάρξουν ειδικά προγράμματα κατάρτισης για γυναίκες που επιθυμούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους.