Πέντε μνηστήρες για το Pillar της Eurobank

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σημαντικό ενδιαφέρον με την κατάθεση πέντε δεσμευτικών προσφορών, εκδηλώθηκε  προς την Eurobank για το Pillar, την τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ. Οι προτάσεις έχουν κατατεθεί από τους: PIMCO, LoneStar,  B2Kapital, Fortress σε συνεργασία με doBank και την κοινοπραξία Elliott – Bain – Cerved.

Η τράπεζα βλέπει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον αριθμό και το ύψος των προσφορών, αλλά και την ποιότητα των επενδυτών, στοιχεία που καθιστούν εφικτή την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού της .

Ο μετασχηματισμός αυτός περιλαμβάνει και την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo (μη εξυπηρετούμενα δάνεια 7,5 δισ. ευρώ που θα μεταβιβαστούν σε SPV), αλλά και την πώληση της εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων FPS. Οι διαδικασίες για τα δύο αυτά deal έχουν επισπευσθεί και μάλιστα τρεις από τους πέντε ενδιαφερόμενους για το Pillar έχουν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές και για το χαρτοφυλάκιο Cairo.

Για το Cairo έχουν υποβληθεί τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές και στο επόμενο δεκαπεθήμερο αναμένονται οι δεσμευτικές. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το Cairo φαίνεται ότι θα κρίνει και το πότε η Τράπεζα θα ανακηρύξει τον προτιμητέο επενδυτή για το Pillar.

Το ενδιαφέρον για την εξέλιξη της διαδικασίας είναι σημαντικό καθώς οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, αναμένεται να ακολουθήσουν με  ανάλογες τιτλοποιήσεις, καθώς πρόκειται για την πρώτη τιτλοποίηση στεγαστικών NPLs στην Ευρώπη, ο SSM έχει το ενδιαφέρον του επικεντρωμένο στην τιτλοποίηση της Eurobank, η οποία δεν αποκλείεται να λειτουργήσει ως μοντέλο και για αντίστοιχες τιτλοποιήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ιταλία.