Το στοίχημα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Διανύουμε περίοδο δημοσκοπήσεων και έντονων πολιτικών ζυμώσεων καθώς τα κομματικά στρατόπεδα μετρούν δυνάμεις και κάνουν ύστατες προσπάθειες να πείσουν τους αναποφάσιστους.

Είναι  εκείνοι οι πολίτες που αμφιταλαντεύονται για την ψήφο τους και θα κρίνουν αποφασιστικά το αποτέλεσμα. Οι περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων κάνουν λόγο για ένα ποσοστό άνω του 20% αναποφάσιστων, γεγονός που αποτιμάται θετικά από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι κατά κύριο λόγο πολίτες που  προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ  και βρίσκονται σε δίλημμα είτε να ξαναψηφίσουν το κυβερνητικό κόμμα, είτε να απέχουν από τις εκλογές.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι μεγάλο ρόλο για λιγότερες απώλειες στις ευρωεκλογές θα παίξει η διείσδυση Τσίπρα σε ένα κόσμο που  έχει δυσπιστία απέναντι στο πρόσωπο του Μητσοτάκη αλλά και η πολιτική των εξαγγελιών που πήραν τη μορφή  παροχών με την προσδοκία να έχουν αντίκτυπο σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένων και χαμηλών λαϊκών στρωμάτων.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Ζάππειο λειτούργησαν θετικά δρομολογώντας μια τάση ανοδικής απήχησης  του κυβερνώντος  κόμματος.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν πως οι  αναποφάσιστοι ψηφοφόροι δεν επηρεάζονται από την συνθηματολογία της ΝΔ και τα θέματα που έχει βάλει ψηλά στο προσκήνιο, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και η ασφάλεια των πολιτών.

Ο στόχος του κυβερνητικού κόμματος είναι να μικρύνει η ψαλίδα με τη ΝΔ, όσο προχωράμε προς την κάλπη και το πιο ενθαρρυντικό σενάριο είναι η διαφορά να παγιωθεί κάτω από το ποσοστό του 5% από τη Νέα Δημοκρατία.