Β.Κορκίδης: «Δε λύνονται τα προβλήματα των επιχειρήσεων με τα μέτρα της κυβέρνησης»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Δεν λύνουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων τα μέτρα που εισήγαγε η κυβέρνηση»,  αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, παρά τις επιφυλάξεις και ανησυχίες, αγορών και θεσμών, ενόψει μάλιστα του Eurogroup, ελπίζουμε τα μέτρα να είναι κοστολογημένα σωστά από το ΥΠΟΙΚ και όχι με “προεκλογικούς υπολογισμούς”.

Μεταξύ άλλων διατυπώνει την επιθυμία  να είναι τα μέτρα μόνιμα και συμβατά με το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο,  έτσι ώστε, όπως λέει χαρακτηριστικά  “να μη χρειαστεί να τα πληρώσουμε ακριβά στους επόμενους λογαριασμούς του Προγράμματος Σταθερότητας 2019-2022”.

Αναφορικά με τη σύγχυση στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και ποτά, είπε ότι “μία εύκολη διάκριση στην εστίαση είναι ότι “σερβίρεται και τρώγεται” πάει στο 13%, ενώ ότι “πίνεται σερβιρισμένο” παραμένει στο 24%. Η μερική άρση του ακατάσχετου των επιχειρηματικών λογαριασμών στο ισόποσο των μηνιαίων δόσεων, λύνει μερικώς, αλλά όχι οριστικώς το πρόβλημα χιλιάδων επιχειρήσεων.”

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων, είπε ότι “Ευχόμαστε σύντομα όλοι οι συνταξιούχοι μας να μπορούν να πάρουν ολόκληρη τη “13η σύνταξη” χωρίς αδικίες, να μη μειωθεί το αφορολόγητο το 2020 και, βεβαίως, να μειωθεί η φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων με αναπτυξιακή προοπτική. Ασφαλώς και καλωσορίζουμε την υπερψήφιση της δέσμης μέτρων ελάφρυνσης, ωστόσο, από μόνη της, δεν λύνει τα προβλήματα των επιχειρήσεων που θα συνεχίσουν να είναι υπερφορολογημένες, υπερχρεωμένες και να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας…»