Β. Ψάλτης, Alpha Bank: Αναγκαίες 20 δισ επενδύσεις ετησίως, έμφαση στον Τουρισμό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

 

Επιπλέον επενδύσεις 20 δισ. εκ των οποίων τα 4 δισ. στον τουρισμό πρέπει να πραγματοποιούνται ετησίως στην Ελλάδα προκειμένου η οικονομία της χώρας να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα. Αυτά τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης σε ομιλία του σε επιχειρηματίες της Κρήτης.

Ο ίδιος ανέφερε δε ότι η ανάπτυξη του τουρισμού έχει βασιστεί κυρίως στην αύξηση των αφίξεων και αναμένεται να δοθεί έμφαση στη μεγαλύτερη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη και στη μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής. Τόνισε δε ότι η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς διακρίνεται για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις τουριστικές της υποδομές και επιτυγχάνει σταθερά υψηλά ποσοστά πληρότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank σημείωσε ότι η Τράπεζα στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη, επενδύει στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή καινοτομία και βελτιώνει διαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, προκειμένου να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών της, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Τις γεωπολιτικές και ενεργειακές προκλήσεις που σχετίζονται με την περιοχή και τη σημασία που έχει η εξασφάλιση της σταθερότητας για την οικονομική προοπτική του νησιού, ανέλυσε ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Φίλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ίδια συνάντηση.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν από στελέχη της Διευθύνσεως Χρηματοοικονομικών Προϊόντων της Τράπεζας τα  χρηματοοικονομικά εργαλεία που παρέχει στους επιχειρηματικούς της πελάτες, προκειμένου να στηρίξει τα αναπτυξιακά σχέδια των υγιών επιχειρήσεων.