Αλέξης Τσίπρας από τα Τρίκαλα: «Ζούμε μέρες της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τα Τρίκαλα επισκέφτηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια ακόμη προεκλογική συγκέντρωση εν όψει των ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής.

«Δεν είναι μόνο ένα ρεύμα νίκης, είναι ένα γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα, δημοκρατικό ξέσπασμα, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την υποδοχή που του επιφύλαξαν  οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα,  ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί η προεκλογική του συγκέντρωση στον Πειραιά.

Ο  πρωθυπουργός  υπογράμμισε ότι αυτή η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου «αποδεικνύει ότι ζούμε τις μέρες εκείνης της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015 (σ.σ. το δημοψήφισμα), που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά».

Τι είπε για τους Ρομά στις συγκεντρώσεις του

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε όμως ιδιαίτερη αναφορά στους Ρομά που συμμετέχουν στη συγκέντρωση και τόνισε πως η κυβέρνηση πήρε μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και δεν θεωρεί τους τσιγγάνους «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».
Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε κατά του Κυριακού Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πρόγραμμα πιο σκληρό από του ΔΝΤ»  και θέλει να το εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία».

Σχολιάζοντας την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα επιδόματα είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει τι είναι τα 100 και τα 200 ευρώ, ούτε να παίρνει κάποιος 300 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις παροχές, λέγοντας ότι: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας». Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη για να προστατεύσει το εισόδημα τους.