«Ανοίγουν τις πόρτες» τα οινοποιεία το Σαββατοκύριακο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια ξεχωριστή γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους.

Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα μπορούν να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν ένα ή και περισσότερα οινοποιεία, να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού και να δοκιμάσουν επώνυμα ελληνικά κρασιά κι όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο.

Σημειώνεται ότι ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, απ’ όπου ξεκίνησε η διοργάνωση πριν 15 χρόνια, τα οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετήσια γύρω στους 120.000 φίλους του κρασιού, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια δέχεται περίπου 11.000 επισκέπτες, παρουσιάζοντας αμείωτα αυξητική πορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το διήμερο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της κάθε περιοχής, στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.winesofgreece.org,στο Επίσημο Hashtag: #opendoors19, #winesofgreece και τα hashtag της κάθε Ένωσης.

: