Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά: “Ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χώρο της προγραμματισμένης συγκέντρωσης στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Μία καθυστέρηση που οφείλονταν κυρίως στο ότι οι διοργανωτές δεν ήταν ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου, ώστε ο πρωθυπουργός να μιλήσει σε μεγαλύτερο αριθμό συγκεντρωμένων.

Πριν ανέβει ο Αλέξης Τσίπρας  στο βήμα της εξέδρας που είχε στηθεί στην πλατεία, τον λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας δίνοντας  στίγμα νίκης στην ομιλία του ενώ στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στον πρωθυπουργό.

“Είναι μεγάλη μου χαρά, τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στο ιστορικό λιμάνι της χώρας είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας”  απευθυνόμενος – εν μέσω χειροκροτημάτων και  επευφημιών- στους συγκεντρωμένους: “Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας, την πόλη της εργατιάς, την πόλη της νιότης και των ναυτικών” πρόσθεσε .

“Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ,στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015” είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά.

Αντέξαμε στη φουρτούνα” συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ” ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής.

Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε & να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης & καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ.Τσίπρας, τόνισε ότι «δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο δήλωσε ο πρωθυπουργός, “ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς».

«Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας . Όμως πολίτες του Πειραιά η σημερινή συγκέντρωση εδώ στο Πασαλιμάνι μου δίνει την ευκαιρία να σας μιλήσω και γι’ αυτό το πείραμα της μετά – δημοκρατίας όπως το ονόμασα.Ο Πειραιάς ήταν πάντοτε όχι πειραματόζωο, όχι πείραμα μετά – δημοκρατίας αλλά το πεδίο της μάχης των αγώνων του δημοκρατικού λαϊκού και εργατικού κινήματος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.