Μητσοτάκης από τα Χανιά: “Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από το τέλμα του ψέμματος”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο Ενετικό Λιμάνι, όπου είχε στηθεί η εξέδρα με φόντο τον Φάρο των Χανίων,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  έστειλε από τον τόπο καταγωγής του, μήνυμα  νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, που για πολλούς θεωρούνται βαρόμετρο για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Ειναι μία σημαντική μέρα για μένα, έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά, έτομος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ
κι αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε σήμερα είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας», ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης.

«Όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί θα κάνουμε πράξη το μεγάλο στόχο, που ήταν εξαρχής και ο δικός μου: να κάνουμε την Κρήτη γαλάζια. Γιατί το γαλάζιο της ελληνικής σημαίας, της σημαίας της ΝΔ ταιριάζει στην Κρήτη γιατί εκεί που το μπλε του ουρανού συναντά το μπλε του Λιβυκού πελάγους, εκεί θα γράψουμε τη δική μας ιστορία», πρόσθεσε.

Αυτή τη φορά, όμως έρχομαι στη γη μας, του πατέρα μου, για να πάρω δύναμη από τον ενθουσιασμό σας, το χαμόγελό σας την αγάπη σας, να αντλήσω δύναμη, από την αντοχή, από το σθένος της Κρήτης, τώρα δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα, που η ανάπτυξη θα τερματίσει τη μιζέρια, η ενότητα θα σκεπάσει τις πολιτικές διχόνοιας, τώρα η Ελλάδα θα πάρει μπροστά, τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σας εγγυώμαι ότι αυτή τη δύναμη που μου δίνετε σήμερα, θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις τεράστιες, αστείρευτες δυνατότητες της Κρήτης, αλλά και των θαυμάσιων ανθρώπων της, όχι για τώρα αλλά και για μετά. Ο καλός πολιτικός δεν είναι αυτός που κερδίζει εκλογές, αλλά πρέπει να κερδίζει και ο τόπος από αυτά που αφήνει πίσω του. Αυτό είναι το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου  στον τόπο που τον γέννησε.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να διδαχθεί από τον εθνάρχη, από την τόλμη στην πολιτική του και τις ιδέες του. Η Ελλάδα περνάει όπως και στις δικές του εποχές, δύσκολες. Έχουμε ξανά την ευκαιρία να βγούμε από το τέλμα του ψέματος. Μαζί μπορούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να το πετύχουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης κάνοντας μνεία στον Ελευθέριο Βενιζέλο.