fbpx
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

SALAMIS LINES : Εξήντα χρόνια σταθερής αναπτυξιακής πορείας

Εξήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η ναυτιλιακή εταιρία Salamis Lines, η οποία έχει συνδέσει την μακρόχρονη πορεία της με το όραμα να συνεισφέρει στην οικονομία της Κύπρου και της Ελλάδας με συνδέσεις και εμπορικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών.

Η Salamis γιόρτασε την επέτειο των 60 ετών επιτυχημένης πορείας στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος παρουσία εκπροσώπων του κλάδου από την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε και η νέα εμπορική γραμμή μεταξύ Κύπρου-Θεσσαλονίκης-Ισραήλ προσφέροντας την ευκαιρία για περαιτέρω συνέργειες μεταξύ των συγκεκριμένων χωρών.

Ο Γενικός Διευθυντής της Salamis κ. Κίκης Βασιλείου, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση σημείωσε ότι «η Salamis της νέας εποχής είναι μπροστά μας. Το ταξίδι 60 χρόνων της Salamis, είναι μόνο η αρχή. Τα επόμενα χρόνια ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο δημιουργικά και πιο ενδιαφέροντα».

Όπως χαρακτηριστικά, είπε ο κ. Βασιλείου, η Salamis, με ιστορία 60 χρόνων βλέπει μόνο μπροστά. Με πυξίδα τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας και τις διαχρονικές αξίες μας, πρόσθεσε, συνεχίζουμε την ανάπτυξη. Πατώντας γερά στο χθες, αξιοποιούμε το σήμερα και προετοιμάζουμε το καλύτερο αύριο, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ιστορικό της Salamis, ανάφερε ότι για όσους γνωρίζουν καλά την ιστορία της Salamis, το μακρινό ταξίδι της πέρασε μέσα από συμπληγάδες. Ήταν μια πραγματική οδύσσεια, με εμπόδια, τρικυμίες και φουρτούνες. Ήταν μια πορεία συνυφασμένη με την ταραχώδη ιστορία της ίδιας της Κύπρου.

Όμως, όπως η Κύπρος, επέζησε, δημιουργεί και μεγαλουργεί, έτσι και η Salamis επιβίωσε, μεγάλωσε και σήμερα είναι μια ανθηρή και ρωμαλέα εταιρεία, που τιμά την Κύπρο και πρωταγωνιστεί στα ναυτιλιακά και τουριστικά δρώμενα του ευρύτερου ελληνικού χώρου.

Συνεχίζοντας ο κ. Βασιλείου, είπε ότι η Salamis ιδρύθηκε το 1959, ένα χρόνο πριν την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960. Ο εμπνευστής και ιδρυτής της Βάσος Χατζηθεοδοσίου, σημείωσε, έβαλε από την αρχή γερά θεμέλια στο φιλόδοξο οικοδόμημά του. Διορατικός επιχειρηματίας, οραματιστής, αλλά και τολμηρός για την εποχή του ταρακούνησε τα λιμνάζοντα ύδατα του κυπριακού επιχειρείν στον τομέα της ναυτιλίας, επισήμανε.

Έδρα της εταιρείας, πρόσθεσε, η κατεχόμενη σήμερα Αμμόχωστος και όνομα της το Salamis, που παραπέμπει στην αρχαία Σαλαμίνα της Κύπρου, η οποία πήρε την ονομασία της από το νησί Σαλαμίνα της Ελλάδας, πατρίδα του ιδρυτή της Τεύκρου. Η σύζευξη Κύπρου – Ελλάδας επισήμανε ήταν και το όραμα του ιδρυτή της, ο οποίος είδε το μέλλον της εταιρείας να στηρίζεται στους εθνικούς και ιστορικούς δεσμούς της Κύπρου με την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην περίοδο της τουρκικής εισβολής, είπε ότι όταν η εταιρεία μεγάλωνε και επεκτεινόταν με ραγδαίους ρυθμούς, ήρθε η Τουρκική εισβολή, το 1974, που εκτόπισε τη Salamis από τη φυσική της έδρα, την Αμμόχωστο. Το κτύπημα, είπε, ήταν μεγάλο και η Salamis δέχθηκε τεράστιο πλήγμα. Οι κόποι μιας 15ετίας έγιναν βορά στην τουρκική θηριωδία, ενώ η ατζέντα της εταιρείας άλλαξε άρδην. Τώρα, επισήμανε, οι στοχεύσεις δεν είχαν να κάνουν με την επέκταση και το μεγάλωμα της εταιρείας, αλλά με την επανασύνταξη και την επαναδραστηριοποίηση της.

Μέσα στα ερείπια και την καταστροφή, που άφησε πίσω της η Τουρκική εισβολή και κατοχή, ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου σήκωσε τα μανίκια πάνω και άρχισε την επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας.

Ωστόσο, πρόσθεσε, με επινοητικές και μεθοδικές πρωτοβουλίες, η εταιρεία άρχισε να κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα στην προσφυγιά. Με έδρα πλέον τη Λεμεσό, προωθεί τις εκτελωνίσεις εμπορευμάτων, τις ασφάλειες, τις πρακτορεύσεις πλοίων, την εγγραφή πλοίων με κυπριακή σημαία, την οργάνωση ταξιδιωτικών πακέτων, την αντιπροσώπευση ναυτιλιακών γραμμών για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων και την προσφορά άλλων υπηρεσιών.

 

H Salamis σήμερα

Μιλώντας για το σήμερα, είπε ότι η Salamis είναι μια σύγχρονη, ευέλικτη, ανθηρή και αναπτυσσόμενη εταιρεία που βλέπει με αισιοδοξία προς το μέλλον. Διαθέτει όλα τα εφόδια για να πρωτοπορεί και να χαράζει νέους δρόμους. Με κύρια όπλα της την αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό και το ήθος, συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Ανθρωποκεντρική, φιλόξενη και κυρίως δυναμική όσον αφορά τους επιχειρηματικούς στόχους της, η Salamis, στηρίζει το προσωπικό και τους συνεργάτες της, προβάλλει την Κύπρο και συνεισφέρει στην οικονομία της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ως ένας πρωτοποριακός Οργανισμός, με δικά της γραφεία σ΄ όλη την Κύπρο και στην Ελλάδα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών, προσαρμοσμένη στις εξειδικευμένες ανάγκες της αγοράς.

Σημειώνεται ότι στις υπηρεσίες που προσφέρει η επιχείρηση περιλαμβάνονται:

  • Εισερχόμενος και εξερχόμενος τουρισμός.
  • Κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά και στην Ανατολική Μεσόγειο, με το ιδιόκτητο και με κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia».
  • Μεταφορές εμπορευμάτων πάνω σε εβδομαδιαία εμπορική γραμμή τόσο από το Λαύριο, όσο και από Πειραιά για Λεμεσό και Χάιφα. Από τον περασμένο Απρίλιο εγκαινιάστηκε και νέα εμπορική γραμμή μεταξύ Κύπρου – Θεσσαλονίκης – Ισραήλ.
  • Διαχείριση εμπορευμάτων, οι θαλάσσιες αεροπορικές και οδικές μεταφορές.
  • Πρακτορεύσεις πλοίων.
  • Εκτελωνίσεις και Oil and Gas Logistics

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ