Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

«Η απάνθρωπη πολιτική ασύμμετρης βίας εγείρει το μέγα ζήτημα της γενοκτονίας. Αναγνώρισή της είναι ηθική υποχρέωση πλέον». Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την πρόθεση του ίδιου και του κόμματός του  να αναλάβουν δράση, προκειμένου να αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία των Ποντίων.

Κατά την σχετική εκδήλωση στην μνήμη των θανόντων στη βουλή, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως ο οφειλόμενος φόρος τιμής δεν εξαντλείται στις επετείους.

«Παίρνει το πλήρες του νόημα όταν γίνεται συγκεκριμένη δράση και αυτή η δράση δεν είναι άλλη από μια καλά σχεδιασμένη προβολή και προώθηση των προσπαθειών για αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η κίνηση θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου η ομάδα ευρωβουλευτών της ΝΔ θα αναλάβει αμέσως μετά την εκλογή της καλά προετοιμασμένες πρωτοβουλίες. Ανάλογη δράση θα αναλάβουν και οι βουλευτές μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη η ΝΔ έθεσε το ζήτημα αυτό στο ανώτατο επίπεδο στον ΟΗΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «είναι προσωπική παραταξιακή και εθνική υποχρέωση να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες αυτές, αυτό το εθνικό καθήκον δεν θα ανασταλεί».