Ποιο είναι το στοίχημα των ευρωεκλογών για την ΝΔ – Σε ποιους ψηφοφόρους επενδύει

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το στοίχημα αυτών των εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία είναι μεγάλο. Στόχος είναι το άνοιγμα της ψαλίδας πάνω από 6% και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με στελέχη από την Πειραιώς, κρίνονται πετυχημένοι για την προεκλογική περίοδο, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί του κόμματος και εκτιμάται ότι η συσπείρωση θα λάβει εντυπωσιακές διαστάσεις την κρίσιμη ημέρα της Κυριακής με το εκλογικό σώμα να επιλέγει την τιμωρία της κυβέρνησης, μιας και η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή.

Εκτιμάται επίσης ότι η παροχολογία  της κυβέρνησης δεν έχει πείσει το συντριπτικό κομμάτι  των ψηφοφόρων, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία το κράτησε ως θέμα πολύ ψηλά στο πεδίο τη πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πέραν των παροχών, το θέμα της υψηλής φορολόγησης, ο προβληματικός τομέας των επενδύσεων αποτελούν σημαντικοί πυλώνες της πολιτικής επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, από τα Χανιά,  ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε ότι στοχεύει σε τέσσερις κατηγορίες ψηφοφόρων.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι νέοι, τους οποίους μάλιστα κάλεσε να μην επιλέξουν την αποχή, να γυρίσουν την πλάτη τους στην ακροδεξιά και να ψηφίσουν το κόμμα που επενδύει στην ανάπτυξη μέσω της παραγωγικότητας και των επενδύσεων.

«Όποιος καμαρώνει μόνο για τα μπράτσα της βίας, ματαιοπονεί.  Γιατί πάντα θα εμφανιστεί κάποιος με πιο δυνατά μπράτσα όπως συμβαίνει στη ζούγκλα. Η ακροδεξιά λοιπόν δεν ταιριάζει στους νέους. Είναι εκτός εποχής», είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του από το Λιμάνι των Χανίων.

Η δεύτερη κατηγορία ψηφοφόρων, είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, που πήραν αποστάσεις από το κόμμα. «Τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Και είναι ώρα ευθύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τρίτη κατηγορία, είναι οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων: «Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από το ψέμα στην αλήθεια και από την ενότητα στο διχασμό. Και η απάντηση της προόδου μόνο αν εκφραστεί ενιαία θα είναι και αποτελεσματική», τόνισε προς αυτούς.

Η τελευταία δεξαμενή ψηφοφόρων στους οποίους στοχεύει η Νέα Δημοκρατία, είναι οι απογοητευμένοι από τον κ. Τσίπρα.  «Απευθύνομαι και στους συμπολίτες μας, που πίστεψαν και προδόθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και από τις συνεχείς μεταμορφώσεις του. Τους ζητώ να αφήσουν πίσω τις πολιτικές προκαταλήψεις του παρελθόντος. Τους ζητώ προσωπικά να με εμπιστευτούν. Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω, ότι μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμφωνούμε στα σημαντικά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.