Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο θρύλος της Formula 1, ο  Νίκι Λάουντα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πέθανε τη Δευτέρα (20/05) σε ηλικία 70 ετών.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του», ανέφεραν οι οικείοι του θρυλικού πιλότου της F1  σε ηλεκτρονικό μήνυμά τους που μεταδόθηκε από αυστριακά ΜΜΕ.

Ο  Νίκι Λάουντα είχε μεταφερθεί  στο νοσοκομείο με γρίπη, μόλις λίγους μήνες μετά την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί στους πνεύμονες.  Κατά τη διάρκεια της καριέρας του πρωταγωνίστησε σε ένα τραγικό ατύχημα αλλά είχε την ατυχία να υποστεί μεγάλη παραμόρφωση στο πρόσωπό του.

Τα τοξικά αέρια που εισέπνευσε στο παραλίγο μοιραίο ατύχημα του 1976 επηρέασαν τον οργανισμό του. Έπειτα από δύο μεταμοσχεύσεις νεφρών το 1997 και το 2005, χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα τον Αύγουστο του 2018, αφού μολύνθηκε από ιό κατά τη διάρκεια μιας παραμονής του στην Ίμπιζα.

Ο θρύλος της F1 κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, δύο με τη Ferrari, το 1975 και το 1977, και μία με τη McLaren, το 1984.