ΔΝΤ: “Αναγνωρίζουμε την οικονομική πρόοδο στην Ελλάδα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τη θέση του υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επανέλαβε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω του εκπροσώπου Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη έκθεση του Ταμείου στην οποία αναγνωριζόταν λάθος χειρισμοί στην ελληνικά προγράμματα, αρκέστηκε να τονίσει πως το ΔΝΤ πρόσφερε αρκετή ενημέρωση και αναλύσεις επί του προγράμματος, αλλά και αυστηρές ανεξάρτητες αξιολογήσεις, που έχουν δημοσιευθεί στο σύνολό τους.

«Αναγνωρίζουμε την οικονομική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα. Τα εύσημα πάνε στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», ανέφερε.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι το ΔΝΤ εξαρχής ήταν βασικός υπέρμαχος της ελάφρυνσης, λέγοντας ότι εν τέλει συμφωνήθηκε η λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι παρότι εδώ και χρόνια δεν υπάρχει σε ισχύ πρόγραμμα με τη χώρα, τα κλιμάκια του ΔΝΤ εξακολουθούν να επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Ελλάδα και να συμμετέχουν στην μεταμνημονιακή εποπτεία.