Κ.Μητσοτάκης: “Οι Έλληνες θέλουν την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ενωτικό ήταν το κλίμα της  κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης  του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλειστό γήπεδο  του Περιστερίου “Ανδρέας Παπανδρέου” αφού και οι τρεις πρώην πρόεδροι του κόμματος ήταν παρόντες, οι Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής και Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι. Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη, όμως εδώ ωρίμασα πολιτικά, ανάμεσά σας. Στις δυτικές συνοικίες και σε ολόκληρη τη Β’ Αθηνών, όπου ξεκίνησα τη διαδρομή μου πριν από ακριβώς 15 χρόνια, στη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση με μπροστάρη τον Κώστα τον Καραμανλή», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι “σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο, ή με την αλήθεια ή με το ψέμα.Θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές στη Δυτική Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα απαντήσουν στο φόβο , στην ανασφάλεια , στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε και συμπλήρωσε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ψηφίζουν αξιοπρέπεια, αλήθεια, αλλαγή , ελπίδα, και πάμε την Ελλάδα μπροστά.

«Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εδωσε πολύ λίγα , πολύ αργά» μιλώντας για τις παροχές.

«Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, σχετικά με τη «13η σύνταξη». «Λένε ότι τάχα δίνουν 13η σύνταξη ενώ έχουν ήδη νομοθετήσει τη μείωση της 12ης» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στείλτε τον λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου» ήταν το μήνυμά του.

Αναφορικά με τα μέτρα για την οικονομία προανήγγειλε:

  • Διατήρηση του αφορολόγητου λέγοντας πως οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι η 13η σύνταξη «ήταν ένα ακόμα παραμύθι».
  • Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ-
  • Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Δωρεάν πρόσβαση σε κάθε ελληνόπουλο σε παιδικούς σταθμούς
  • Και 2.000 ενίσχυση για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα
  • Ο φόρος για τις επιχειρήσεις μειώνεται στο 18%
  • Ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 11%
  • Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό

Να σημειωθεί ότι την κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προλόγισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, που είναι και το φαβορί για τη θέση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Γιώργο Πατούλη του είπε ότι θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης και ότι τον περιμένει πολλή δουλειά. «Και εσάς, κ. Μπακογιάννη, σας περιμένει πολλή δουλειά», είπε απευθυνόμενος και στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.