Ισχυρό παρών ελληνικών εταιρειών ενέργειας στο The Smarter E Europe στο Μόναχο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με 10 ελληνικές εταιρίες, που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν μεταξύ 1.354 εκθετών από όλον τον κόσμο στη μεγαλύτερη εκθεσιακή πλατφόρμα του ενεργειακού κλάδου της Ευρώπης, ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση The Smarter E Europe, στις 17 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου.

Το νέο brand The Smarter E Europe, έκανε την εμφάνισή του για δεύτερη φορά, ενσωματώνοντας όλες τις νέες τάσεις στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας, των φωτοβολταϊκών και των μπαταριών, των συσσωρευτών ενέργειας και της καινοτόμου κατασκευής, της ευφυούς χρήσης της ενέργειας στη βιομηχανία και στις κτιριακές εγκαταστάσεις, των ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνολογιών φόρτισης, μέσω των επιτυχημένων Διεθνών Εκθέσεων Intersolar Europe και ees Europe και των πιο νέων εκθέσεων ΕM-Power και Power2Drive, τις οποίες επισκέφθηκαν 50.000 επαγγελματίες επισκέπτες (8% αύξηση) από 162 χώρες.

Οι 10 εταιρίες, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα, συμμετείχαν στην Intersolar Europe, τη διεθνή έκθεση για τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας και Φ/Β και ήταν οι εξής: Alumil S.A., Ecosun Ltd, Innaccess Networks S.A., METALOUMIN, Nanotechnology Lab LTFN, Organic Electric Technologies (O.E.T.), PROFILODOMI, Raycap S.A., RECOM Solar και Sonne Aktion Ltd.

Πιο συγκεκριμένα, η Intersolar Europe εστιάζει στους τομείς των Φ/Β, της τεχνολογίας κατασκευής Φ/Β και της ηλιοθερμίας και έχει καθιερωθεί από την ίδρυσή της ως η παγκοσμίως σημαντικότερη κλαδική έκθεση ανάμεσα σε κατασκευαστές, προμηθευτές, χονδρεμπόρους και φορείς παροχής υπηρεσιών. Η ees Europe παρουσιάζει τομείς, όπως: αποθήκευση ενέργειας, συσσωρευτές, υλικά, εξαρτήματα, ανακύκλωση, διαχείριση και συστήματα μπαταριών, δοκιμές μπαταριών, συστήματα ελέγχου κ.α.

Οι δύο σχετικά νέες προσθήκες των εκθέσεων EM-Power και Power2Drive έρχονται για να ενημερώσουν το κοινό για τις ευφυείς χρήσεις της ενέργειας στη βιομηχανία και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και για τα ηλεκτρικά οχήματα και τις τεχνολογίες φόρτισης, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η The Smarter E Europe σημείωσε 15% αύξηση στους εκθέτες, ενώ τα συνέδρια και τις παράλληλες διοργανώσεις, που διεξήχθησαν στο πλαίσιό της, παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 ενδιαφερόμενοι.

Η επόμενη The Smarter E Europe πρόκειται να λάβει χώρα από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου 2020 παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Αυτοματισμού και Ρομποτικής, automatica 2020, (16. -19.06.2020), www.automatica-munich.com