Για την πρώτη εκλογική ήττα του Αλέξη Τσίπρα από το 2014 κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και αναφέρονται στην απόφαση του πρωθυπουργού να προκηρύξει πρόωρες εκλογές μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.
Τα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα του κόσμου αναπαράγουν τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη με 9-9,5% ποσοστιαίες μονάδες από τη ΝΔ, κατά την οποία προανήγγειλε ότι «αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών.
«Η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέστη μια συντριπτική ήττα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρει τo Bloomberg και συνεχίζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι είναι ο απόλυτος πολιτικός επιζών ωστόσο θα είναι δύσκολο να παραμείνει στο παιχνίδι μετά από μία τέτοια ήττα».
«Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε πρόωρες εκλογές μετά την ηχηρή ήττα» γράφει το Al Jazeera.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές» γράφει το France 24.
«Το κόμμα του Τσίπρα ηττήθηκε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παραδόθηκε: “Πρόωρες εκλογές”» είναι ο τίτλος που επιλέγει η ιταλική La Stampa η οποία κάνει λόγο για «πολιτικό σεισμό» στην Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής.