Κυριάκος Βελόπουλος: Το νέο πρόσωπο στη πολιτική σκηνή – Έκλεψε ψήφους από τη Χρυσή Αυγή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η κάλπη αυτών των εκλογών έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Πέραν της μεγάλης διαφοράς της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, μικρά κόμματα, όπως το Ποτάμι , ΑΝΕΛ και η  Ένωση Κεντρώων -όπως ήταν αναμενόμενο- έμειναν εκτός Ευρωβουλής, ωστόσο, το κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, έκανε την έκπληξη.

Το κόμμα του  Κυριάκου  Βελόπουλου κατάφερε να αναρριχηθεί εκλογικά και όπως όλα δείχνουν αναμένονται κραδασμοί στην πολιτική σκηνή.  Προέρχεται από την ακροδεξιά και μέσω της προεκλογικής του εκστρατείας κατάφερε και έκλεψε ψήφους από την Χρυσή Αυγή.

Ο  τηλεπωλητής με τον φανατικό λόγο, ξεκίνησε από το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη και είναι γνωστός και από την πορεία του στους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ιδρύοντας το κόμμα του «Ελληνική Λύση» το 2019, ένα πολιτικό μόρφωμα που στηρίζεται σε μέλη και θέσεις που κάποτε υποστήριζε το ΛΑ.Ο.Σ. και που αργότερα έγιναν κτήμα του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, ο Βελόπουλος βγήκε  ξανά στον πολιτικό στίβο.

Έχοντας δημιουργήσει ρεύμα στη Θεσσαλονίκη, κυρίως μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο τηλεπωλητής κρεμών, έχοντας το προφίλ του υπερπατριώτη, του εθνικιστή, του υπερασπιστή του «Ελλάς- Ελλήνων- Χριστιανών», του μακεδονομάχου και του ρωσόφιλου,  κατάφερε έτσι να κλέψει τους ψήφους από την Χρυσή Αυγή και να εξασφαλίσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ως επικοινωνιακό εργαλείο χρησιμοποίησε τις εκπομπές του, που μεταδίδονται σε περιφερειακά κανάλια σε όλη την επικράτεια.

Ο κ. Βελόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μας κορόιδευαν, μας φίμωναν, αλλά η απάντηση ήρθε από τους Έλληνες! Η Ελληνική Λύση στην Ευρωβουλή! Τώρα δουλειά για την επόμενη μάχη! Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινά…».

 

https://twitter.com/velopky/status/1132724868741586945