Η μάχη της έδρας βρίσκει νικητή τον Αμυρά – Την χάνει ο Βαρουφάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τελικά, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη χάνει την έδρα στην Ευρωβουλή και την κερδίζει η Νέα Δημοκρατία με τον υποψήφιο Γιώργο Αμυρά.

Αν η έδρα κατέληγε στο ΜέΡΑ25, εκπρόσωπος του κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο θα ήταν η Σοφία Σακοράφα, πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε κρατήσει την έδρα στις Βρυξέλλες και μετά την ανεξαρτητοποίηση της από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ενσωμάτωση σταυρών περίπου στο 55%, η κυρία Σακοράφα συγκεντρώνει 22.688 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Αμυράς 103.900.

Με ενσωματωμένο το 93,67%, το κόμμα του Βαρουφάκη φθάνει το ποσοστό του 3,00%, με 158.792 ψήφους, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση. Η καταμέτρηση τού έδινε ελπίδες, με ποσοστό 3,01%, ωστόσο αυτή τη στιγμή η εικόνα έχει ανατραπεί.

«Ο κόσμος βαρέθηκε τον παλαιοκομματικό τρόπο»

«Ήμασταν το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που μιλούσαμε για το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα», είπε ο κ.Βαρουφάκης μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τόνισε πως «ο κόσμος έχει βαρεθεί τον παλαιοκομματικό τρόπο».  Χαρακτήρισε τα μέλη του MέΡΑ25 «βαθιά ευρωπαϊστές», σημειώνοντας πως ακόμη και στις εθνικές εκλογές, οι θέσεις μας θα συνάδουν με όσα λέμε στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.