Κάλεσμα σε Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη θα απευθύνει ο Βαρουφάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κάλεσμα στις ηγεσίες των μικρών  αριστερών κομμάτων θα απευθύνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σήμερα σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι πρόθεση του κ.Βαρουφάκη είναι να σχηματιστεί ενιαίο αριστερό προοδευτικό μέτωπο από κοινού με την “Πλεύση Ελευθερίας”  της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης που έχασε τελικά την έδρα στην Ευρωβουλή, φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκλιση δυνάμεων με επικεφαλής τον ίδιο, έτσι ώστε να ενισχυθεί ένα κοινό ψηφοδέλτιο για την κάθοδο στις εθνικές εκλογές και την αποφασιστική συμμετοχή στην βουλή που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές.

Εξάλλου, με σχόλιο του στο Twitter  προανήγγειλε προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών, «που αναθάρρησαν, όπως λέει,  με το 3% του ΜέΡΑ25, κάτι που θα γίνει σε συγκέντρωση την Τετάρτη στην ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, ο επκεφαλής του ΜέΡΑ25 έγραψε: «Τίποτα δεν έχασε το ΜέΡΑ25! Κερδίσαμε το δικαίωμα και την υπέρτατη υποχρέωση να προβούμε σε κάλεσμα για πλατιά πολιτική-προγραμματική σύγκλιση προοδευτικών πολιτών που αναθάρρησαν με το 3% του ΜέΡΑ25. Αυτό θα κάνουμε αύριο, Τετάρτη, στη 1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στο twitter.