Παραίτηση Θεοδωράκη μετά την ήττα που υπέστη το Ποτάμι στις εκλογές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος “Ποτάμι” ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη βαριά ήττα  στις ευρωεκλογές, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δε θα είναι στην επόμενη βουλή με τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης εισηγήθηκε το Ποτάμι να μην συμμετέχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ενώ τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να ακούσει τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τον απολογισμό αυτής της ήττας.

Το Ποτάμι στις  ευρωεκλογές έλαβε μόλις 1,51%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 6,6% στις ευρωεκλογές του 2014.

Η πρώτη αντίδραση Θεοδωράκη μετά την ήττα

«Τα λάθη βαραίνουν κυρίως την ηγεσία και πρωτίστως εμένα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναστοχαστούμε με νηφαλιότητα», ήταν η πρώτη αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη το βράδυ της Κυριακής.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 42 υπέροχους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, τα στελέχη μας σε όλη τη χώρα και τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και σε αυτή την δύσκολη μάχη», πρόσθεσε.

«Το Ποτάμι και οι Βουλευτές του θα συνεχίσουν να παλεύουν για τις ευρωπαϊκές, προοδευτικές και φιλελεύθερες λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές, στις ιδέες, στην τόλμη και στην πολιτική μας αισθητική», κατέληξε ο κ.Θεοδωράκης.