Προεξοφλείται η νίκη Μητσοτάκη σύμφωνα με το Bloomberg

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη προεξοφλούν οι αγορές στις εκλογές του Ιουλίου. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη βουλή, δεν θα έχει πρόβλημα να βρει συμμάχους για να συγκυβερνήσει. Συνεπακόλουθα, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μια μακρά περίοδος αστάθειας», τονίζει το πρακτορείο.

Το Bloomberg εκτιμά ότι μπορεί να μπουν στη Βουλή ακόμη και 6 ή 7 κόμματα μετά τις πρόωρες εκλογές, ανάμεσά τους και το ΜεΡΑ25.

«Ο αριθμός των εδρών που παίρνει ο νικητής των εκλογών εξαρτάται από το πόσα κόμματα θα πιάσουν το όριο του 3%. Ένας από τους νέους παίκτες από τις ευρωεκλογές, το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μπορεί να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη για να εκλέξει βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι έξι ή ακόμη και επτά κόμματα μπορεί να μπουν στη Βουλή, κάνοντας δύσκολο για τον Μητσοτάκη να εξασφαλίσει πλήρη πλειοψηφία 151 εδρών», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι αγορές ήδη αναφέρονται σε μια νίκη για τη Νέα Δημοκρατία, με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να καταγράφει πτώση ρεκόρ τη Δευτέρα. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως ακόμα και εάν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, δεν θα έχει πρόβλημα ώστε να βρει συμμάχους για να συγκυβερνήσει.

Επιπλέον σημειώνει ότι ο Τσίπρας με την απόφασή του για πρόωρες εκλογές, ελπίζει να περιορίσει τις ζημιές που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.