Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην κάλπη της 7ης Ιουλίου;

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Γράφει ο Δημήτρης Τερζής

Το κυριότερο, πρέπει να βγει ένα άλλο αφήγημα και μάλιστα άμεσα. Ένα αφήγημα αληθινό. Θα το πάμε λίγο ανάποδα για να δούμε τί δεν πρέπει να περιλαμβάνει αυτό το αφήγημα.

  • Το δίλημμα «Ψηφίστε Τσίπρα για να μην έρθει ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης» από μόνο του δεν έχει καμία αξία. Αποδείχθηκε και στις τελευταίες εκλογές, όταν ο αρχηγός της Ν.Δ. έκανε ομολογουμένως μια γενναία προσπάθεια να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε στην κάλπη υπέρ της κυβέρνησης. Υπενθυμίζω το αφήγημα της Ν.Δ. το 2014 «θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια» που ουδόλως τη βοήθησε, το αντίθετο μάλιστα.
  • Δεν θα πρέπει να συνεχίσει να πατάει σε δύο βάρκες. Λίγο Αριστερά, λίγο σοσιολδημοκρατία. Και αυτό το πείραμα απέτυχε με τον τρόπο που επιχειρήθηκε η διεύρυνση στην Κεντροαριστερά. Οφείλει να διαλέξει. Αν θέλει να λέγεται Αριστερά, θα μείνει στο χώρο αυτό, αν θέλει να διευρυνθεί θα πρέπει να βγει και να το πει καθαρά και ξάστερα, χωρίς θολά σημεία. Η αλήθεια απελευθερώνει, ακόμα και στην πολιτική.
  • Δεν πρέπει να κυλήσει στην εσωστρέφεια, αυτή την παιδική ασθένεια που κολλάς στην ΚΝΕ και σε στιγματίζει για μια ζωή.  Η λογική του «ξέρω που έκανα λάθος αλλά δεν το λέω» -προφανώς για να μην δείξει αδυναμία, είναι λογική που όποιος τη χρησιμοποίησε, το πλήρωσε. Τα παραδείγματα ουκ ολίγα στην πολιτική ζωή του τόπου.
  • Δεν πρέπει να επιτρέπει στους αυτόκλητους «μάγκες» να συνεχίσουν να κάνουν επικοινωνιακό παιχνίδι. Το πλήρωσε και θα συνεχίσει να το πληρώνει.
  • Δεν πρέπει να υποτιμήσει -ξανά- τον αντίπαλο. Κυρίως, όμως, δεν πρέπει να υποτιμήσει ξανά τον λαό.