Βαρύ το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Βαρύ το κλίμα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η διερεύνηση των αιτιών της εκλογικής ήττας αλλά και το αφήγημα ενόψει της 7ης Ιουλίου.

Αναλυτική ήταν η συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με στελέχη του κόμματος να εκθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αίτια της βαριάς ήττας. Ακόμα, έγινε διεξοδική συζήτηση και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος μπροστά στη μάχη των εθνικών εκλογών.

Στο στόχαστρο των μελών της Πολιτικής Γραμματείας βρέθηκαν η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και η διεύρυνση προς το κέντρο και ο τρόπος που έγινε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επισημάνθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει  να λάβει υπόψη το μήνυμα των εκλογών και να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας, ταυτόχρονα, τον αγώνα των ιδεών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις εθνικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα επιμείνει όλο το επόμενο διάστημα στην αποδόμηση του πολιτικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύοντας παράλληλα, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετία.

Βασικοί άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο  θα είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης, με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, η ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Αλλαγή επικοινωνιακής τακτικής 

Φυσικά, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έλειψαν τα «καρφιά» τόσο για την επικοινωνιακή τακτική όσο και για συμπεριφορές ορισμένων κορυφαίων στελεχών.

Μάλιστα αναμένεται αλλαγή στην επικοινωνιακή τακτική και στα στελέχη πρώτης γραμμής που θα συνδράμουν τον πρωθυπουργό στην προεκλογική καμπάνια. Επίσης, εξετάζονται και αλλαγές στις δημοσκοπικές εταιρείες που συνεργάζονται με το Μαξίμου, καθώς αποδείχθηκε ότι είχαν δώσει λανθασμένες εκτιμήσεις στο κυβερνητικό επιτελείο.