Εκτός Βουλής η Ένωση Κεντρώων μετά την ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Εκτός Βουλής βρίσκεται πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή του κόμματος Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφαση του με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Η ανεξαρτητοποίηση του Σαρίδη πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Λεβέντης χάνει όλα τα προνόμια που του δίνει η Βουλή ως κοινοβουλευτική ομάδα μεταξύ των οποίων τους μετακλητούς υπαλλήλους αλλά και την έδρα του Αντιπροέδρου.

Ο κ. Σαρίδης είχε ψηφίσει «ναι» στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να υπάρξουν σενάρια προσχώρησης του στον ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο εκείνη ο κ. Σαρίδης είχε δηλώσει πως ναι μεν το πολιτικό του μέλλον ταυτίζεται με την Ένωση Κεντρώων, πλην όμως υπήρχε πλέον μια απόσταση με τον Βασίλη Λεβέντη.

O Γιάνης Σαρίδης είναι ο πέμπτος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων που ανεξαρτητοποιείται.

Στις 25 Νοεμβρίου 2016 ο στενός συνεργάτης του Βασίλη Λεβέντη και βουλευτής Β’ Αθηνών Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς ανεξαρτητοποιήθηκε, καταγγέλλοντας υπονόμευση του από συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη.

Στις 10 Ιουλίου 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με καταγγελίες για οικογενειοκρατία στην Ένωση Κεντρώων με αφορμή την προώθηση του Μάριου Γεωργιάδη, θετού γιου του κ. Λεβέντη, στη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής. Στη συνέχεια η κυρία Μεγαλοοικονόμου προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίον ως γνωστόν αποχώρησε χθες.

Στις 27 Απριλίου 2018 ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γεώργιος Κατσιαντώνης κάνοντας λόγο για πολιτικές διαφορές με τον Βασίλη Λεβέντη.

Τέλος, στις 26 Σεπτεμβρίου 2018, ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Αριστείδης Φωκάς ο οποίος ακολούθως προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.