ΕΛΙΜΕ – Medcruise μαζί για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και της Medcruise με στόχο την στενότερη επικοινωνία των δύο οργανισμών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η ΕΛΙΜΕ ως γνωστόν εκπροσωπεί, έχοντας ως πλήρη μέλη της, τους 20 πρώτους σημαντικούς λιμενικούς προορισμούς κρουαζιέρας στης Ελλάδα και η MedCRUISE  εκπροσωπεί 130 λιμενικούς προορισμούς κρουαζιέρας σε όλη την Μεσόγειο, την Αδριατική και την Μαύρη Θάλασσα.

Το πλαίσιο συνεργασίας αφορά την προώθηση της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στην περιοχή μας και τον συντονισμό τους, όπου χρειάζεται, ώστε να παρουσιάζουν μια ενιαία θέση για την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

Επίσης, οι δύο Οργανισμοί θα συνεργαστούν σε πρωτοβουλίες κοινού ενδιαφέροντος, σχετικά με την βιομηχανία της κρουαζιέρας, αντιμετωπίζοντας μαζί τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτήν, ιδιαίτερα στην εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών κρουαζιέρας, την ανάπτυξη και την προσαρμογή των λιμενικών εγκαταστάσεων, στις νέες ναυπηγικές εργασίες και τις νέες τεχνολογίες ώστε να είναι έτοιμες έγκαιρα σύμφωνα με τις νέες τάσεις, προς όφελος των λιμανιών κρουαζιέρας – μελών τους.