Ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει Ελλάδα… Σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, τρεις  μέρες μετά την εκλογή του για να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

“Θέλω να στηρίξω την παράταξη και στη μάχη των εθνικών εκλογών”  δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πυροδοτώντας αντιδράσεις  για το αν και κατά πόσο αυτή η απόφαση εμπεριέχει ψήγματα ηθικής και αξιοπρέπειας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης επανεξελέγη πρώτος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή και είναι εμφανές ότι θέλει να επιστρέψει στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ποια εκλογική περιφέρεια επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής, αλλά η απόφαση θα παρθεί  από κοινού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Αν εκλεγεί στο εθνικό κοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης, τη θέση του στην Ευρωβουλή θα πάρει ο Νίκος Παπανδρέου.

Πάντως, ένα σενάριο εργασίας είναι ότι ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για την Ευρωβουλή, δε θέλει να εγκαταλείψει την κεντρική πολιτική σκηνή και να απομονωθεί στις Βρυξέλλες, διεκδικώντας προφανώς ένα νέο πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα, το οποίο πάει στις βουλευτικές εκλογές ενισχυμένο από τα ποσοστά των Ευρωεκλογών.

Επιπλέον,  στο ΚΙΝΑΛ έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επόμενη μέρα. Μία από τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει την αυτοδυναμία και ως εκ τούτου θα απευθυνθεί στο ΚΙΝΑΛ για συνεργασία. Σε αυτή την περίπτωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα θέλει να είναι εκτός των εξελίξεων…