Τράπεζα Πειραιώς: Ικανοποίηση εργαζομένων στα κόκκινα δάνεια για συμφωνία με ΟΤΟΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Θετικά αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο που μπήκε στη συνάντηση ΟΤΟΕ – Τράπεζα Πειραιώς για τους εργαζόμενους στα θέματα διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ), επισημαίνει ότι  κατοχυρώνεται το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων που δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΤΠ:

Η Συμφωνία της ΟΤΟΕ με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με την δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, διασφαλίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στις υπηρεσίες των κόκκινων δανείων, στο πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων (Κλαδικών και Επιχειρησιακών), καθώς και του Κανονισμού Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνεται το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων που δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν, ΠΡΙΝ τη διαδικασία μετακίνησης στη νέα εταιρεία.

Η Συμφωνία αυτή είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις από κανέναν παρά μόνο από όσους θέλουν να τορπιλίσουν την προσπάθεια της ΟΤΟΕ και να υπονομεύσουν τον αγώνα των Εργαζομένων που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η Συμφωνία της ΟΤΟΕ με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, έχει την εγγύηση της ίδιας της ΟΤΟΕ αλλά και του Συλλόγου μας που θα παρακολουθήσουν βήμα-βήμα την εφαρμογή της και θα συμμετέχουν, σε όλα τα στάδια μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Λυπούμαστε για όσους αμφισβήτησαν το περιεχόμενο αλλά και την ουσία αυτής της συμφωνίας, με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που επιβεβαίωσε άλλωστε με ανακοίνωσή της και η ίδια.

Καλούμε, τους συναδέλφους μας να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους κινδυνολογούν και προσπαθούν να τους φοβίσουν, για να στηρίξουν έναν περίεργο και στείρο συνδικαλιστικό λόγο, που άρχισε ήδη να κλονίζεται, γιατί αποκαλύφθηκε στα μάτια όσων εργαζομένων πίστεψαν στα ψέματα και στην δήθεν επαναστατική τους διάθεση, για να κρύψουν τις συνδικαλιστικές – πολιτικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Ο Σύλλογός μας θα είναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ με την ΟΤΟΕ θα διασφαλίσει και θα παρέμβει σε κάθε βήμα για την πιστή τήρηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας. Θα διασφαλίσει την απασχόληση και τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των Εργαζόμενων μέχρι τέλους.

Αυτό και μόνο πρέπει να θυμούνται όλοι οι εργαζόμενοι και να παραμένουν συσπειρωμένοι δίπλα στην αλήθεια και στην υπεύθυνη στάση του Συλλόγου μας.