Η ΝΔ σε μήνα του μέλιτος και ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάσταση με την εξουσία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Γράφει η Σοφία Λαλιωτίτη

Ευφορία για τους γαλάζιους πρωταγωνιστές,  κατήφεια για τους σταθερούς «ροζέ»   ή τους  φρεσκοΣυριζαίους που είναι πρώην «κόκκινοι  και  πράσινοι»! Ένα κοντράστ συναισθημάτων που  αποδεικνύει ότι στην πολιτική  «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Ένα κοντράστ συναισθημάτων που έχουν βιώσει στο πετσί τους τα κόμματα εξουσίας, ειδικά την τελευταία δεκαετία,  μόνο που στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πρωτόγνωρη αυτή η εμπειρία. Μιας και είναι η πρώτη φορά που δεν κατήγαγε περήφανη νίκη και οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να μην  δώσουν ξανά  άλλη μια ευκαιρία.

Η δε ΝΔ  κινδυνεύει να πέσει σε χειμέρια νάρκη και να ξυπνήσει την 7η Ιουλίου από το φόβο μην κάνει κάποιο λάθος και της στοιχίσει επικοινωνιακά. Πλέει σε πελάγη ευτυχίας και βιώνει την προεκλογική περίοδο σαν να είναι μήνας του μέλιτος, θέλει να το φωνάξει δυνατά  « Νενικήκαμεν» αλλά παραμονεύει το υπνοστεντόν του Μητσοτάκη!

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι μέσα στη βουλή,  κυβερνητικοί παράγοντες αδειάζουν γραφεία και γεμίζουν σακούλες.  Αφού ξεπέρασαν την ψυχρολουσία του αποτελέσματος την πρώτη ημέρα των εκλογών, άρχισαν να αποδέχονται ψυχολογικά το αποτέλεσμα.  Οπότε ήρθε η στιγμή να τα μαζεύουν και να φεύγουν σιγά σιγά. Τόσα και τόσα πράγματα μάζεψαν στο συρτάρι, αυτά τα χρόνια, πού να τα αφήσουν όλα τελευταία στιγμή; Η εξουσία τους δίνει διαζύγιο..εκεί το πάει και ευτυχώς που έκατσε και καλοκαίρι να πιούνε και κανά τσίπουρο στην αμμουδιά.

Από τη μια μεριά έχουμε την Νέα Δημοκρατία που κάνει τάμα να μαζέψει πιο πολλά κουκιά ανάμεσα  σε αναποφάσιστους  για να κερδίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, από την άλλη μεριά έχουμε τον Σύριζα που θεωρεί δεδομένη την ήττα και περιμένει με το κλειδί στο χέρι. Κοντά στις δέκα μονάδες  ψιθυρίζουν  κυβερνητικοί παράγοντες κρυφά στο αυτί, πως να ανατραπεί αυτό;

Τίτλοι μεγάλοι μαρτυρούν τις αιτίες της συντριβής. Έχασε την μεσαία τάξη, της άλλαξε τα φώτα με την υπερφορολόγηση. Μάζεψε δεξιούς, πασόκους , τους έκανε υπουργούς, έδωσε αξιώματα σε πολιτικούς μιας χρήσης και από το αλληθώρισμα για να κρατήσει την εξουσία, έχασε την αυθεντικότητά του, έχασε τον προσανατολισμό του. Έχασε την αριστερά!

«Η απειρία είναι… Η αριστερά δεν ξέρει να κυβερνά, δεν είναι μέσα στο αίμα της». Δικαιολογεί ο αριστερός.  «Οι αγώνες της αριστεράς είναι μέσα στην κοινωνία δίπλα στην κοινωνία». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  ξύπνησε τα αντανακλαστικά του παρελθόντος.

Ο παλαιοκομματισμός  έγινε το γινάτι απέναντι στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν ελληνικά νοικοκυριά χρόνια τώρα. Και με μια λέξη φωνάζουν “Επενδύσεις. Που είναι αυτές; Να πέσει η ανεργία;”.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάθε λογής σπέρμα μέσα της. Από τον Μπογδάνο μέχρι την Τώνια την εκφωνήτρια του πολυτεχνείου! Ελπίζουμε όχι σύμπραξη με ακροδεξιά στοιχεία! Ο Σύριζα είναι εδώ.. το ποσοστό του είναι  ένα καλό ποσοστό που φλερτάρει με την εξουσία. Ας μείνει στο πάγκο να κάνει την αυτοκριτική του και να διορθώσει τα λάθη του.  Συνωμοσίες, συμπράξεις με συμφέροντα που παραμονεύουν στη σκιά της εξουσίας,  η διατήρηση του παλαιοκομματισμού με προσλήψεις από το παράθυρο και μετακλητούς που το μόνο τους προσόν είναι η κομματική ταυτότητα δεν ταιριάζει στην κουλτούρα της αριστεράς. Και ξαφνικά το ακούσαμε κι αυτό « Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.