Με αιχμές κατά των επιλογών της Φώφης Γεννηματά παραιτήθηκε ο Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ  μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας στις εθνικές εκλογές  τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, “αδειάζοντας” τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος φυσικά αντέδρασε με την παραίτησή του.

Να σημειωθεί πως ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων δεν κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής συγκεντρώνοντας συνολικά 75.568 σταυρούς καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση πίσω από τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Εύα Καϊλή και Νίκο Παπανδρέου .

Άμεση ήταν η απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου: «Το σχέδιο της κυρίας Γεννηματά καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και  με δήλωσή του έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Φώφη Γεννηματά η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ενώ τον κ. Βενιζέλο στην τελευταία θέση.

«Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

 «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».