Πόλεμο με την Google άνοιξε ο Τραμπ – Έρχονται έρευνες για αθέμιτο ανταγωνισμό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

 Έρευνα κατά της Google  οργανώνεται από το Αμερικανικό  Υπουργείο Δικαιοσύνης  για παραβίαση της νομοθεσίας περί μονοπωλίου και για τις αθέμιτες πρακτικές εξάπλωσης των δραστηριοτήτων του τεχνολογικού γίγαντα, που ήδη έχει πληρώσει σχετικά πρόστιμα στην ΕΕ για τις πρακτικές του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικοί από τα τμήματα Μονοπωλίου και Ομοσπονδιακού Εμπορίου του αμερικανικού υπουργείου πραγματοποίησαν  συσκέψεις προκειμένου να συμπληρώσουν τον φάκελλο που θα επιτρέψει στο αρμόδιο υπουργείο να διατάξει την έρευνα.

Πρόκειται για άλλη μια αφόρητη  πίεση που επιδιώκει να ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της Google,  καθώς εκτιμάται ότι

μαζί με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχειρούν να φιμώσουν τις συντηρητικές απόψεις από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τους. Η κατηγορία εκτιμάται ότι θα επικεντρωθεί στο ότι η Google στη μηχανή αναζήτησής της δίνει προτεραιότητα στις δικές της επιχειρήσεις (YouTube, Google Maps κλπ).

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν θέλησε να επιβεβαιώσει, ή να διαψεύσει την πληροφορία, ενώ και η Google δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Την είδηση για πιθανή έρευνα κατά των πρακτικών της Google υποδέχθηκαν με ικανοποίηση πολλές εταιρείες τεχνολογίας, που θεωρούν ότι πλήττονται από τις επεκτατικές τακτικές της.

Ο συνιδρυτής του TripAdvisor Στίβεν Κάουφερ τόνισε πως η εταιρεία του «παραμένει ανήσυχη για τις πρακτικές της Google στις ΗΠΑ, την ΕΕ και σε όλον τον κόσμο.

Για το καλό των καταναλωτών και του ανταγωνισμού στο Ίντερνετ, χαιρετίζουμε κάθε νέο ενδιαφέρουν που δείχνουν οι Αμερικανικές ρυθμιστικές υπηρεσίες για την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Google».

Στις 20 Μαρτίου και η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο, για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, στη Google για αθέμιτες μονοπωλιακές πρακτικές εντός της Ένωσης.