Παραιτήθηκε ο Λαφαζάνης από την ηγεσία της ΛΑΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από γραμματέας της ΛΑ.Ε, μετά την ήττα του κόμματος στις ευρωεκλογές. Ο κ. Λαφαζάνης ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας και τελικά παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος.

«Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου, κυρίως για όσα δεν επιχείρησα να ανατρέψω στην πορεία μας, λόγω των αντιστάσεων και των συγκρούσεων που θα επέφεραν, επιλογές, υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος» σημειώνει μεταξύ άλλων και υπογραμμίζει ότι: “Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμμιά ταλάντευση ανέλαβα πλήρως και στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη του κάκιστου εκλογικού αποτελέσματος  της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές. Σε μια ευρωεκλογική μάχη ήττας της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, στασιμότητας και υποχώρησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, η ΛΑ.Ε σημείωσε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα”.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι έγιναν πολλά λάθη, ανεπάρκειες και ολισθήματα και  υπογραμμίζει ότι: Ως κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη μου θεωρώ, όμως, ότι, παρά τις κατά καιρούς προτάσεις μου, δεν επιχείρησα, με επιμονή, σθένος και διαδικασίες δημιουργικού σοκ ώστε να πραγματοποιηθούν, όλες εκείνες οι ριζοσπαστικές τομές και βαθιές ανατροπές που όφειλαν να γίνουν στην ΛΑ.Ε για να προχωρήσει η αναγκαία κατά την γνώμη μου πολιτική, ιδεολογική, προγραμματική, οργανωτική της ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωσή της με σύγχρονους ριζοσπαστικούς όρους”.

Ο κ.Λαφαζάνης στην ανάκοινωσή του ασκεί έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι: “ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δυσφήμησε όλη την Αριστερά της Ευρώπης και έπληξε βαρύτατα το σύνολο της Αριστεράς στην Ελλάδα, ενώ η μνημονιακή πολιτική του αξιοποιήθηκε από την δεξιά αντίδραση και το υπόλοιπο κατεστημένο της χώρας μας για να συκοφαντήσει αυτήν καθ’ εαυτήν  την Αριστερά, βάζοντας το σύνολό της στο βρόμικο κάδρο”.