Πιο γρήγορα σήμερα τα αποτελέσματα – Εκλογικός αντιπρόσωπος πήγε με Super Puma

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Oμαλά εξελίσσεται ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.

Σήμερα είναι ανοιχτά 27.659 εκλογικά τμήματα- από 39.063 την περασμένη Κυριακή- δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σήμερα αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πιο εύκολη, επειδή  δεν γίνεται σταυροδοσία και υπάρχουν δύο συνδυασμοί, η ροή των αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι πολύ σύντομη,  σημείωσε ακόμη ο κ. Πουλάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη, το υπουργείο Εσωτερικών επικοινώνησε με όλες τις περιφέρειες και διαπιστώθηκε ότι όλα τα εκλογικά τμήματα είναι ανοιχτά και όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις θέσεις τους.

Παρόλα αυτά σημειώθηκαν ορισμένα μικρά προβλήματα. Ο ένας από τους δύο εκλογικούς αντιπροσώπους που δεν κατάφερε να πάει στο Καστελόριζο το Σάββατο, επειδή δεν έγινε η πτήση από τη Ρόδο, αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, που διέθεσε ελικόπτερο Super Puma για τη μεταφορά του.  Επιπλέον, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος που αρρώστησε το πρωί, αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του.