Υποψήφιοι αποχωρούν από ΚΙΝΑΛ – Δυσφορία Σημίτη για τις εξελίξεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Απόλυτα αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρεί από το κόμμα μετά από την διαφωνία του με την Πρόεδρο του κινήματος Φώφη Γεννηματά ως προς την θέση που θα είχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, φέρεται να είναι ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, ο οποίος – σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του – δεν κρύβει την έντονη δυσφορία του σε στελέχη του Κινήματος που επικοινώνησαν μαζί του.

Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι αρκετά στελέχη του ΚΙΝΑΛ πρόκειται να ακολουθήσουν τον Βενιζέλο στην έξοδο του από το κόμμα. Όπως έγινε γνωστό ο Μάνος Επιτροπάκης, ο Γιώργος Ντόλιος, η Σοφία Θεολογίτου, καθώς και δύο ακόμη υποψήφιοι του κόμματος στην Κορινθία, διαμαρτυρήθηκαν για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και δήλωσαν ότι αποσύρουν και τις υποψηφιότητες τους.

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητά μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», αναφέρει ο Μάνος Επιτροπάκης, σε ανάρτηση του στα social media. Λίγο αργότερα προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση αναφέροντας  «Η Φώφη Γεννηματά έγινε σήμερα η πράσινη Δούρου. Και στην κάθε Δούρου, ξέρετε τι κάνουμε».

Εξάλλου έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κάποια εκ των οποίων ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται και να ληφθούν, αν χρειαστεί, οι ανάλογες αποφάσεις.