Κ. Μητσοτάκης : «Δεν θα πάνε οι πολίτες στην ΝΔ – Η ΝΔ θα πάει στους πολίτες»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Στην επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές εστίασε το ενδιαφέρον του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι «σκοπεύει να κρυφτεί μέχρι τις εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε επιμελώς να θέσει ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας την αυτοδυναμία, ενώ απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μιλώντας για μια «αυτοδύναμη Ελλάδα» καλώντας τους Έλληνες να διασφαλίσουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ισχυρή ώστε να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της προς όφελος της χώρας.

«Αν αυτό σημαίνει ένα καλύτερο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι μια ισχυρή κυβέρνηση είναι προς όφελος της χώρας», τόνισε υπογραμμίζοντας όμως ότι ακόμη και στην περίπτωση αυτή η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις σε επίπεδο πολιτικών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «διευρυμένες συγκλίσεις και πλειοψηφίες και εντός Βουλής για μια σειρά ζητημάτων στην συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ή την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο κατοικίας τους», ενώ δήλωσε ότι θα ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία για όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά στη νέα οργάνωση του κράτους.

Δεν θα έρθουν οι πολίτες στη ΝΔ. Η ΝΔ θα πάει στους πολίτες

Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης στην διάρκεια της συνέντευξης του αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθεί η Νέα Δημοκρατία κατά την διάρκεια της επόμενης εκλογικής περιόδου.

«Δεν πρόκειται», είπε «η Νέα Δημοκρατία να κάνει προεκλογικές κομματικές συγκεντρώσεις. Θα κάνει μόνο μια τέτοια εκδήλωση στην Αθήνα και θα είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες ανάλογες εκδηλώσεις.

«Οι κλασικές κομματικές συγκεντρώσεις, όπου κλείνει η κίνηση, στη γωνία η εξέδρα, υπάρχουν σημαιάκια από πάνω, απευθύνονται κατά κανόνα σε ένα ακροατήριο πεπεισμένων φίλων μας. Δεν θα πάμε σε αυτές τις συγκεντρώσεις», είπε.

«Όλοι ξέρουν», συνέχισε, «ότι αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών. Πώς θα δείξουμε παραπάνω κόσμο απ’ αυτόν που έχουμε. Λοιπόν, επειδή νομίζω ότι ωριμάσαμε πια ως κοινωνία, ας τ’ αφήσουμε λίγο πίσω».

Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει να συζητήσει περισσότερο με τους πολίτες. Θα θέσουμε τα ζωτικά ζητήματα, τους χαμηλότερους φόρους, την ανάπτυξη και θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν, αλλά και να ακούσουν τις θέσεις μας και το σχέδιο μας.

Μια πρώτη γεύση της νέας προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, ήταν η συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης στο Ναύπλιο, με νέους αγρότες, που πήρε τη μορφή ερωταπαντήσεων και ανοικτής συζήτησης μπροστά στις κάμερες.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να συνεχίσει να κρατά την άμεση επαφή με τον κόσμο στις περιοδείες του, με το να πηγαίνει χωριό – χωριό, πόλη – πόλη, όπου, όπως είπε, μπορείς να πάρεις ένα μικρόφωνο και να μιλήσεις στους πολίτες.

«Άλλαξαν οι καιροί», είπε και πρόσθεσε, «Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε και την ίδια την κοινωνία. Να μιλήσουμε σε μια νέα γενιά η οποία μετά βεβαιότητας δεν πηγαίνει σε συγκεντρώσεις. Πρέπει να πάμε εμείς να βρούμε τους πολίτες».

Εξάλλου απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν θα συμμετείχε σε ένα ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ υπό έναν όρο: «Όλοι μαζί συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα, όπως ορίζει η διακομματική».

Έσπευσε επίσης να απορρίψει τα σενάρια περί απολύσεων στο Δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά : «αποκλείω κατηγορηματικά απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», ενώ απέρριψε επίσης κάθε ενδεχόμενο κλεισίματος της ΕΡΤ.

Τι θα κάνει με ΣΥΡΙΖΑ και Ε. Βενιζέλο

Ο Πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας τα όσα σενάρια διακινούνται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έσπευσε να κλείσει το θέμα δηλώνοντας : «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο στα ψηφοδέλτιά μας. Ούτε τίθεται κανένα ζήτημα αξιοποίησής του».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα. «Μας χωρίζει άβυσσος», είπε. «Από εκεί και πέρα», συνέχισε, «θα εξετάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει. Η χώρα σε κάθε περίπτωση θα κυβερνηθεί μετά τις επόμενες εκλογές. Το πώς θα κυβερνηθεί θα το επιλέξει ο ελληνικός λαός», κατέληξε.