“Εμφύλιος” στο ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη Βενιζέλου – Γεννηματά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με τα “απόνερα” που έφερε η έξοδος του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ παλεύει η Φώφη Γεννηματά, έπειτα από την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής στο Επικρατείας.

Η απόφαση της Προέδρου δίχασε τα μέλη του κόμματός της, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις πρόσφατες εξελίξεις. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης, στον απόηχο της μεγάλης κόντρας των δύο πολιτικών.

Ένας από τους διαφωνούντες με την απόφαση Γεννηματά είναι ο βουλευτής Λακωνίας του ΚΙΝΑΛ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος τόνισε ότι «ο διωγμός Βενιζέλου θα κοστίσει στις εκλογές», ενώ αναφερόμενος στην κίνηση της Προέδρου έκανε λόγο για «λάθος στιγμή, λάθος και άκαιρη απόφαση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κ. Γρηγοράκος ανέφερε επίσης ότι «Θα μπορούσαν να είχαν συζητήσει εδώ και πολύ καιρό, όχι το Σάββατο πριν τις εκλογές. Έπαιξε ρόλο και στη μη εκλογή Κατσιφάρα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

«Η κίνηση αυτή αποδυναμώνει το ΚΙΝΑΛ. Σέβομαι τις απόψεις του κ. Βενιζέλου, άνθρωπος έχει ιδιαιτερότητα όταν μιλάει στη Βουλή, όλοι τον άκουγαν γιατί είχε κάτι να πει. Το Κοινοβούλιο χωρίς τον Βενιζέλο θα είναι πιο φτωχό σε παραγωγή πολιτικής. Ο Βενιζέλος δεν είναι αναλώσιμος», σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε πως «φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ θέλει αυτοδύναμη τη ΝΔ», ενώ απαντώντας στα περί συνεργασίας του κόμματος με τη ΝΔ είπε πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς κυβέρνηση».

«Μας γυρίζει πίσω η απόφαση αυτή, δεν θα φύγει κανένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του Λεωνίδα Γρηγοράκου σε βάρος της Φώφης Γεννηματά ακολούθησαν εκείνες του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η τακτική του ΚΙΝΑΛ, το θέμα της συνεδρίασης

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ είχε προγραμματιστεί εδώ και 10 ημέρες με επίκεντρο των συνομιλιών την στάση που θα κρατήσει το κόμμα για τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, ωστόσο το κλίμα μάλλον θα είναι τεταμένο εξαιτίας της ρήξης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές, οι προθέσεις των μελών της ΚΟ είναι να κινηθούν σε ήπιους τόνους με στόχο την εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ και να μην οξύνουν την κατάσταση. Θα συζητηθούν ακόμη οργανωτικά ζητήματα για την προεκλογική εκστρατεία και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τα ονόματα στελεχών που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.