Διαμαρτυρία ακτιβιστών με πανό την ώρα που ο Σόιμπλε ήταν στο βήμα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Άνω κάτω” έγινε το γερμανικό κοινοβούλιο, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος της Μπούνσταγκ, ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε και μιλούσε σε εκδήλωση με θέμα «Νεολαία και Κοινοβούλιο». Είκοσι ακτιβιστές εισχώρησαν στο κοινοβούλιο και  σήκωσαν πανό που έγραφε: «Η πολιτική σας για το κλίμα ισούται με Καταστροφή».

Μάλιστα, ορισμένοι ακτιβιστές  ξάπλωσαν στο έδαφος του Κοινοβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ακόμα και όταν οι υπεύθυνοι ασφαλείας απομάκρυναν το πανό εκείνοι παρέμειναν στο έδαφος.

Η συγκεκριμένη δράση συμπεριλαμβάνεται στο κίνημα «Παρασκευές για το μέλλον», το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία.

Το κίνημα αυτό αποτελείται από φοιτητές από όλο τον κόσμο που παρακάμπτουν το σχολείο και πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να αναγνωρίσουν την κλιματική αλλαγή ως έκτακτη ανάγκη και να υποστηρίξουν πολιτικές που θα καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Δεν βλέπουμε αυτό το συνασπισμό να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την σοβαρότερη κρίση της ανθρωπότητας», εξήγησε ο ακτιβιστής Μαξιμίλιαν Ρέιμερς, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο Σόιμπλε συμβόλιζε την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης.