Ώρα για “ενήλικες στο δωμάτιο” – Η αιχμηρή απάντηση Βαρουφάκη στον Τσίπρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Μια απάντηση γεμάτη ειρωνεία και κατηγορίες περί εξαπάτησης του λαού σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα συνεργαζόταν ακόμα και με τον Σόιμπλε, συνεπώς αποκλείεται κάθε σκέψη για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.

Ακούγοντας αυτή την ατάκα, ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να κατηγορήσει τον άλλοτε στενό του συνεργάτη ότι δεν υπήρξε άλλος Πρωθυπουργός που να εφάρμοσε πιο πιστά τα Μνημόνια, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μια φράση από το βιβλίο του “Ενήλικες στο Δωμάτιο”. Πρόκειται για το βιβλίο στο οποίο ο πρώην Υπουργός περιγράφει την εποχή που η Ελλάδα λίγο έλειψε να βρεθεί εκτός ΕΕ εξαιτίας των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς το 2015. Η φράση, δε, “ενήλικες στο δωμάτιο”, ανήκει στην Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μη μπορώντας να συνεννοηθεί με τον Γ. Βαρουφάκη ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τον αντικαταστήσει, καθώς “είναι ώρα για ενήλικες στο δωμάτιο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Ο πρωθυπουργός που εφάρμοσε πιστότερα τα Μνημόνια και είχε την πιο ανέφελη συνεργασία με την Τρόϊκα, βγήκε στην τηλεόραση να κατηγορήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «θα συνεργαζόταν με τον Σόιμπλε» (αναπαράγοντας και το fake news για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία).

Αντί μιας ειλικρινούς μεταμέλειας και της αρχής μιας δύσκολης και μακράς πορείας προς την εξιλέωση, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να αποφάσισε ότι θα πιεί μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της άρνησης της πραγματικότητας και της εξαπάτησης του λαού αλλά και του εαυτού του. Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν κάτι καλύτερο. Ήρθε η ώρα για Ενήλικες στο Δωμάτιο.