Γάλα Βλάχας: Κλείνει το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας μετά από 45 χρόνια λειτουργίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ογδόντα εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, καθώς μετά από 45 χρόνια κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής του γάλακτος εβαπορέ  «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας.

Το εργοστάσιο, εδώ και καιρό, υπολειτουργούσε, καθώς η ελληνική αγορά  έχει παρουσιάσει σημαντική μείωση στο γάλα εβαπορέ. Κύριες αιτίες είναι η αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος και η καθιέρωση της κατηγορίας του υψηλής παστερίωσης και  η ανάπτυξη των φυτικών ροφημάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε  ο όμιλος Vivartia εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου καθώς και τα σχέδια τους για τους εργαζομένους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο όμιλος βρίσκεται σε φάση επικέντρωσης των δραστηριοτήτων του και στα πλαίσια αυτά φέρεται να βρίσκεται κοντά και στην πώληση του εξοπλισμού του εργοστασίου παραγωγής τυροκομικών της εταιρείας Βίγλα. Η  εταιρία Vivartia  ανακοίνωσε πως είναι σε συζητήσεις με εταιρία του εξωτερικού, ώστε να γίνει η παραγωγή εκτός συνόρων.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κλπ).

Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα. Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

Το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο portfolio της ΔΕΛΤΑ μιας και αντικατοπτρίζει μια μεγάλη αξία και μια ξεχωριστή ιστορία».