ΟΛΠ ΑΕ: Master Plan και 16% οι στόχοι του νέου Πρόεδρου κ. Yu Zeng Gang

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η μεταβίβαση και του υπολοίπου 16% των μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΟΛΠ Α.Ε. καθώς και η ολοκλήρωση του master plan τόσο στο σκέλος που αφορά στις υποχρεωτικές, όσο και στις προαιρετικές επενδύσεις είναι οι δύο βασικοί στόχοι που ετέθησαν από τη νέα διοίκηση του οργανισμού.

Συγκεκριμένα σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τον ορισμό της νέας διοίκησης του οργανισμού στην οποίαν μετείχαν η Πρέσβειρα της Κίνας κυρία Qiyue Zhang, o νέος Πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ κ. Yu ZengGang, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.  Fu Chengqiu, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Άγγελος Καρακώστας και το μέλος της διοίκησης κ. Νίκος Αρβανίτης ετέθησαν οι στόχοι της νέας διοίκησης, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι η ελληνική ομάδα θα αναλάβει δυναμικότερο ρόλο για την επίτευξη αυτών των δύο στόχων.

Εξάλλου, το ειδικό βάρος που δίνει η COSCO στον Πειραιά φαίνεται και από το γεγονός πως νέος Πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ κ. Yu ZengGang, είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου COSCO και ένα από τα νέα ανερχόμενα δυναμικά στελέχη του κινεζικού ομίλου με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα.

Από την διοίκηση του Οργανισμού αποχωρεί ο κ. Deng Xiaoli, Αναπληρωτής Διευθύνων Συμβούλος της ΟΛΠ ΑΕ ως τώρα, λόγω συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της ΟΛΠ ΑΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει:

α) Την, βάσει του άρθρου 7 παρ. 6 του ισχύοντος Καταστατικού της Εταιρείας, εκλογή για το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ, του κ. YU ZengGang, ως νέου μέλους του ΔΣ (σε συνέχεια της παραιτήσεως του πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ WAN Min και της από 18 Ιανουαρίου 2018 επακόλουθης ανασυγκρότησης του ΔΣ, βάσει της οποίας καθήκοντα Πρόεδρου του ΔΣ ανατέθηκαν στον Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρείας και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ κ. FU Chengqiu).

β) Την εκλογή του κ. Yu Zeng Gang ως ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Δ.Σ. ΟΛΠ ΑΕ και εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ.

Από σήμερα, 5 Ιουνίου, το Δ.Σ. ανασυγκροτείται σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση:

1) κ. Yu ZengGang, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος,

2) κ. Fu Chengqiu, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος,

3) κ. Zhu Jianhui, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

4) κ. Ye Weilong, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

5) κ. Feng Boming, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

6) κ. Kwong Che Keung Gordon, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

7) κ. Ip Sing Chi, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

8) κ. Λιάγκος Αθανάσιος, Ανώτερος Σύμβουλος Διοίκησης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

9) κ. Αρβανίτης Νικόλαος, Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

10) κ. Καραμανέας Χαραλάμπης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,

11) κ. Μώραλης Ιωάννης, Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Την εκλογή θα πρέπει να εγκρίνει και η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.»