“Κύκνειο άσμα” για τον Βενιζέλο: Δεν θα είμαι στην επόμενη Βουλή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μια από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών, έκλεισε τον κύκλο του ως βουλευτή, αποχαιρετώντας και ευχαριστώντας τους πάντες τόσο για τη συνεργασία όσο και για τις αντιπαραθέσεις.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης που είναι το σημαντικότερο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Συνεχίζοντας είπε πως εύχεται «στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τη σημασία της εθνικής ενότητας, όπως αντιλήφθηκε με καθυστέρηση τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας. Να αντιληφθεί επίσης τη σημασία και την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την ανάγκη προστασίας του κύρους του κοινοβουλίου κάτι που ισχύει και για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που διεκδικεί να αναλάβει την Κυβέρνηση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές με τους οποίους συνεργάστηκε και συγκρούστηκε σφοδρά κατά καιρούς λέγοντας: «Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις υπηρέτησα Κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης εννέα χρόνια. Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της Αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα γιατί τα τείχη έχουν αυτιά και μνήμη. Η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους».