“Βροχή” μετατάξεων και προσλήψεων στη Βουλή! Στα βήματα του παλαιοκομματισμού και ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σάλος έχει προκληθεί με τις μετατάξεις και προσλήψεις από πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος που τακτοποιούν συγγενικά τους πρόσωπα στη βουλή. Μόνο τις τελευταίες ήμερες, η Βουλή έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 32 μετατάξεις υπαλλήλων από υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και  οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων και δικηγόρων, ακόμα και συνεργατών υπουργών.

Μετά το θόρυβο και τη δημοσιότητα που πήρε η μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη βουλή, άρχισαν να διαρρέουν στον τύπο σωρεία ρουσφετολογικών προσλήψεων στη βουλή!

Υπό την πίεση της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, υπέβαλαν τελικά με επιστολή τους  την παραίτησή τους, δύο θυγατέρες πολιτικών από την διαδικασία επιλογής για τις συμβάσεις ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής, για λόγους, όπως λένε,«ατομικής ευαισθησίας»!

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου, κόρη της κ. Τσακανίκα, Διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και την Μαρίνα Λελούδη-Σκουρογιάννη, κόρη της κ. Πανταλού, προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, θέμα ηθικής τάξεις εγείρει και η τοποθέτηση στη Βουλή με μετάταξη, από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου (και συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας), της πρώην συζύγου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κυρίας Σοφίας Βογιατζή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής μετάταξε και την ιδιαιτέρα του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σιβιτανιδίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θέση στο δημόσιο παίρνουν η μέχρι πρότινος μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση- αλλά και η κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου.