Τασία Χριστοδουλοπούλου: “Συγγνώμη φίλοι μου”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την ώρα που οι υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις υπέρ της “τσαλαπατημένης” μεσαίας τάξης μοιάζουν πλέον με “στιγμιαίο λάθος” κι ενώ τα κινητά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει φωτιά για να “τρυπώσουν” στο Δημόσιο όσους προλαβαίνουν πριν από τις εκλογές, η Τασία Χριστοδουλοπούλου κάνει τη διαφορά: Φεύγει απ’ τη Βουλή. Το… “φιλότιμό” της δεν την αφήνει σε ησυχία.

Ιδεολογική διαφωνία με τη γραμμή του κόμματος; Όχι βέβαια. Αίσθημα αδικίας απέναντι στο πρόσωπό της εκ μέρους της παράταξης “αλά Βενιζέλο”; “Far from it”, που λέμε και στα χωριά μας. Δεν κατάφεραν να κρατήσουν μυστική τη μετάταξη (και) της κόρης της στη Βουλή. Απλούστατο. Κι αφού η μια ζημιά έφερε την άλλη, η κυρία Χριστοδουλοπούλου αισθάνθηκε την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από την Κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους που τους στεναχώρησε. Έτσι είπε. Όχι απ’ τον λαό. Όχι απ’ τα νέα παιδιά που ψάχνουν με το “φανάρι” για δουλειά. Απ’ τους συριζο-φίλους της.

«Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από το ΣΥΡΙΖΑ, την Κυβέρνηση τους φίλους και τους συντρόφους που τους στεναχώρησα. Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ να κάνω να μην συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Θα εκδώσω αναλυτική ανακοίνωση».

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες μαθεύτηκε πως τρέχουν και δε φτάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ για μαζικές μετατάξεις στη Βουλή και κάποιους διορισμούς συγγενών στελεχών του κόμματος. Ανάμεσά τους και η μετάταξη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Μάχης Στεφανίας Δρίτσα, από άλλη δημόσια υπηρεσία στη Βουλή των Ελλήνων. Βέβαια, να σημειωθεί ότι μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, τελικά το ρουσφέτι δεν θα γίνει όπως και τα υπόλοιπα, καθώς ο Νίκος Βούτσης ακύρωσε τις μετατάξεις…

Χρησιμοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, είπε απλώς η κ. Χριστοδουλοπούλου μετά τη διαρροή. Ζήτησε συγγνώμη απ’ τους συντρόφους της για το στραπάτσο κι έφυγε. Κυρία!